• Home  / 
  • Rugaciunea
  •  /  Exerciţiul “Iertare, eliberează-te acum” 

Exerciţiul “Iertare, eliberează-te acum” 

By Miky / October 15, 2014
10354573_411291035679099_1120136961_a

Oricine se poate simţi mai liniştit şi mai plin de energie prin intermediul iertării. Acest proces îmi aminteşte de aruncarea balastului atunci când zburăm într-un balon plincu aer cald, ca să putem urca mai sus. Mânia veche, teama şi resentimentele sunt poveri care ne încetinesc şi ne secătuiesc vitalitatea. Poate aveţi o anumită greutate pe care vreţisă o aruncaţi din balonul vostru cu aer acum. Atunci când iertaţi lumea – inclusiv pe voi înşivă – deveniţi mai uşori şi mai puţin temători. Acest proces durează între 30 şi 60 de minute şi, credeţi-mă, merită investiţia detimp. Mulţi clienţi raportează că doar cu acest singur exerciţiu au reuşit să-şi transforme imediat vieţile în moduri pozitive puternice. Iată câţiva paşi către libertate prin iertare:

1 . Cunoaşteţi beneficiile iertării.

– Iertarea e altceva decât să spui: “Nu reuşesc”sau “Eu am greşit şi tu ai avut dreptate”. E altceva decât să scoţi pe cineva din încurcătură pentru un act greşit perceput. Iertarea este pur şi simplu o cale de eliberare a spiritului vostru şi de a deveni o fiinţă fară limite. Pacea, liniştea şi senzaţia că eşti plin de energie sunt premiile şi iertarea este preţul. După părerea mea, este o afacere bună.

2 . Faceţi un inventar al persoanelor pe care trebuie să le iertaţi

 (Acest exerciţiu se bazează parţial pe lucrarea lui John Randolph Price).

Scrieţi numele fiecărei persoane, în viaţă sau decedate, care v-a iritat vreodată. Cei mai mulţi oameni găsesc că au o listă de trei sau patru pagini şi sunt capabili să-şi amintească brusc numele unor oameni la care nu s-au mai gândit de mulţi ani. Unii oameni scriu numele animalelor de companie care i-au iritat şi aproape, fiecare îşi trece propriul nume undeva pe listă.

3. Eliberează şi iartă

 – Stând singur/ă într-o cameră liniştită, unde nu există pericolul să vă întrerupă cineva, eliberaţi de pe listă câte un singur nume odată. Păstraţi imagine a fiecărei persoane în minte şi spuneţi-i:

“Te iert şi te eliberez. Nu mai păstrez deloc neiertare. Iertarea mea pentru tine este totală.

Sunt liber/ă şi tu eşti liber/ă”. 

Acest proces poate dura 30 de minute sau mai mult. Este totuşi important să nu renunţaţi la el până când nu terminaţi întreaga listă.

4. Practicaţi iertarea şi eliberarea în fiecare seară

 – În fiecare seară, înainte de culcare, faceţi o trecere în revistă, în gând, a evenimentelor zilei respective. Este cinevape care trebuie să-l iertaţi? Exact aşa cum probabil vă spălaţi pe faţă în fiecare seară, este important să purificaţi conştiinţa în fiecare seară, pentru ca resentimentele să nu se acumuleze.

Fragment din “Numere de inger 101. Semnificatia numerelor 111, 123, 444 si a altor secvente de numere” de Doreen Virtue

O gasiti aici!

 

About the author

Miky

Click here to add a comment

Leave a comment: