Meditatia

 

images (2)

Meditația este o stare de echilibru, de liniște interioară, definită de lipsa gândurilor, în care mintea este absolut calmă dar în același timp complet alertă, fiind conștienți de tot ce ne înconjoară la nivel fizic și spiritual.

Meditația nu înseamnă să nu faci absolut nimic, ci doar să nu ai o minte deliberată în orice ai face.
Să nu ai o minte care selectează sau respinge.
Să nu ai  o minte deliberată înseamnă să nu te agăți de nici un gând. În descrierile de mai jos veți putea descoperi de unde vin gândurile și care este motivul pentru care ar trebui să fin în această stare superioară.

În toate practicile religiilor există meditația: în practica isihasmului din creștinism, în practica sufi din islamism, în budism si desigur in hinduism prin practica yoga.

Sursa si continuarea articolului aici: http://adevarulabsolut.weebly.com/meditatia.html

Aici un video de 8 minute despre beneficiile meditatiei:

Despre meditație http://adevarulabsolut.weebly.com/meditatia.htmlKatya Rubia este profesor de neuroștiințe cognitive la centrul Social, Genetic and Developmental Psychiatry (SGDP) și al departamentului de psihiatrie al copiilor și adolescenților, parte a institutului de Psihiatrie King's College din LondraEa este cunoscută pentru munca sa în neuroștiința cognitiva și neuropsihiatria a copiilor , în particular pentru problemele de impulsivitate, precum ADHD, autism, tulburări obsesiv convulsive și tulburări de comportament. Katya Rubia are peste 130 de publicații în jurnale academice

Publicată de Adevărul Absolut pe Joi, 2 iunie 2016

Sa ne fie de folos! <3

About the author

Miky

Click here to add a comment

Leave a comment: