• Home  / 
  • Blog
  •  /  “Omul este suma totala a gandurilor sale”

“Omul este suma totala a gandurilor sale”

10891926_10152941741937731_7137133897107174357_n-600x750

Dragii mei,  din 25 iulie 2016, pe grupul Schimbarea incepe cu tine, incepem sa vizualizam! 🙂

Pana atunci, sa folosim timpul intelept !
 
Asa ca, iata ce va propun:
folosirea intensiva a unei anumite afirmatii
 “Omul este suma totala a gandurilor sale. Problema este: ce putem face pentru a cultiva numai ganduri pozitive si pentru a respinge intotdeauna gandurile negative? La inceput, noi nu ne putem impotrivi procesului de patrundere a gandurilor negative in mintea noastra, dar ne putem impiedica sa le cultivam. Singura modalitate prin care putem face acest lucru consta in a le uita, adica in a le transcende. Aici intervine rolul afirmatiilor pozitive. Daca in mintea ta patrunde un gand de manie, de gelozie, de teama sau de ingrijorare, incepe imediat procesul de repetare a afirmatiei contrare. Singura modalitate de a risipi intunericul consta in a aprinde lumina. In mod similar, singura modatalitate de a risipi frigul consta in a da drumul la caldura. Astfel spus, singura modalitate de a evita raul consta in a cultiva binele.

 Un astfel de exemplu este folosirea afirmatiei: “Sunt un om perfect, puternic, plin de iubire, armonios si fericit”

Eu o folosesc in varianta: “Sunt completa, perfecta, puternica, iubitoare, armonioasa, fericita.”

 “Am continuat sa repet fara sa obosesc aceasta afirmatie, mereu aceeasi, pana cand am inceput sa ma trezesc noaptea, constatand ca mintea mea repeta in continuare: “Sunt un om perfect, puternic, plin de iubire, armonios si fericit”. Acesta era ultimul gand pe care il repetam noaptea, inainte de a adormi si primul gand care imi venea in minte dimineata, cand ma trezeam.”

 (Este un fragment din Sistemul Maestrului de Haanel si este povestea domnului Andrews, care “s-a transformat dintr-un baietel chinuit, schilodit, cocosat si deformat, care se tara in patru labe, intr-un barbat puternic si bine format.”, folosind aceasta afirmatie, la infinit. De asemenea, o repeta si pentru cei care, credea el,  au nevoie de ea. In mintea lui, fara sa spuna nimic.)

 – exersarea starii de multumire, de recunostiinta

Recomand vizionarea, iar si iar a acestui filmulet “Importanța recunoștinței în crearea viitorului dorit – Joe Dispenza” pana ne este clara conexiunea cu mintea subconstienta, ce anume se intampla in mintea noastra atunci cand suntem recunoscatori. Si decluparea de la mintea subconstienta, atunci cand ne concentram pe probleme.

Asadar, pe parcursul zilei sa multumim. Mult si pentru orice! Gandeste-te…cum ar fi ca astazi sa ai doar lucrurile pentru care ai multumit ieri?

Multumesc!

 – rugaciunea pentru abundenta

Doamne Dumnezeule,
M-ai creat ca sa fiu tot ce pot sa fiu in aceasta viata, si sa fiu fericit. Am puterea sa cer abundenta in tot ceea ce-mi doresc. In acest moment aleg sa primesc abundenta in toate domeniile vietii mele pamantesti, si nu numai. Imi eliberez mintea de toate temerile si indoielile. Ma vizualizez pe mine prosper, generos, fericit si implinit.
Aduc abundenta in viata mea in fiecare zi, multumindu-Ti pentru tot ce mi-ai dat pana acum. Privesc in sus si vad cum Tu trimiti abundenta catre mine. Imi eliberez mintea si ma gandesc la abundenta ca si cum deja as avea-o in viata mea. In loc sa ma plang ca nu am abundenta, vorbesc despre posibilitatile si solutiile pe care le vad, tocmai ca sa inlatur starea de saracie.
Nu spun niciodata ca nu am de ajuns, pentru ca stiu ca Tu ma ajuti de fiecare data sa-mi rezolv problemele. Am capacitati si abilitati pe care pana acum nu le-am bagat in seama, si in acest moment sunt pregatit sa infrunt lumea pentru ceea ce-mi doresc. Tu mi-ai aratat ca este o lume minunata, cu oportunitati nelimitate, si ca orice imi doresc (cu inima si sufletul), o sa obtin.
Doamne, iti multumesc ca am realizat ca datorita Tie pot sa am orice imi doresc in viata, este de ajuns sa iti cer ajutorul, si Tu ma binecuvantezi. Si pentru asta iti multumesc Doamne.

Asadar, pana pe 25 iulie si dincolo de aceasta data…alege o actiune pe care sa o faci zilnic.

  • afirmatie
  • recunostiinta
  • rugaciunea pentru abundenta

De asemenea poti lucra cu toate in acelasi timp.

“Practica este absolut necesara pentru a cultiva muschii mintii, la fel ca in cazul muschilor fizici. Mintea trebuie hranita continuu; in caz contrar, ea nu poate creste.”

Si tot pana pe 25 iulie, te rog, sa iti fie clara imaginea mentala cu care vei lucra.

“Vizualizarea este procesul de producere a unor imagini mentale care vor servi drept tipare sau matrite pentru modelarea viitorului tau. De aceea, structureaza-ti cat mai clar si mai frumos acest tipar. Nu te teme sa iti concepi un viitor cat mai maret cu putinta. Retine: singurele tale limite sunt cele impuse de tine insuti. In ceea ce priveste costurile si materialele, tu nu ai practic nici o limita. Tot ce trebuie sa faci este sa aprovizionezi din depozitul infinit si sa iti construiesti tiparul dorit in imaginatia ta. Numai in acest fel se va putea materializa el mai apoi.
Construieste-ti o imagine cat mai clara si mai precisa, apoi sustine-o ferm in minte. Procedand in acest fel, vei incepe sa atragi din ce in ce mai mult catre tine o realitate corespondenta. Tu poti fi “orice iti doresti sa fii.
Mai exista un aspect psihologic binecunoscut, dar din pacate prea putin aplicat. Simpla lui lectura nu va aduce niciodata rezultatele dorite. Ea nu te ajuta nici macar sa iti construiesti imaginea mentala, necum sa o si manifesti in realitate. Singura metoda prin care poti materializa realitatea dorita este munca mentala asidua. In mod regretabil, putini oameni sunt dispusi sa faca acest efort.
Primul si cel mai important pas este idealizarea. Aceasta reprezinta planul dupa care iti vei construi realitatea dorita. De aceea, el trebuie sa fie solid si permanent. Atunci cand face planul unei cladiri cu 30 de etaje, un arhitect isi imagineaza in amanunt fiecare detaliu. In mod similar, atunci cand isi propune sa construiasca un pod, un inginer calculeaza puterea de rezistenta a tuturor partilor separate ale acestuia.
Atat arhitectul cat si inginerul vizualizeaza proiectul final in toate detaliile inainte sa faca vreun pas concret in procesul de constructie. La fel trebuie sa procedezi si tu cu situatia pe care ti-o doresti. Imaginandu-ti mental obtinerea rezultatului dorit, tu plantezi o samanta. Inainte de a obtine recolta, tu doresti sa stii ce anume semeni. Acesta este procesul de Idealizare. Daca nu esti inca sigur de ceea ce iti doresti, intoarce-te pe scaunul de meditatie pana cand imaginea devine perfect clara. Treptat, ea ti se va revela din ce in ce mai limpede. La inceput va parea neclara, dar pe masura ce vei persevera, forma ei va deveni din ce in ce mai detaliata. Procedand in acest fel, iti vei dezvolta gradat puterea prin care vei putea formula planuri capabile sa se materializeze in lumea obiectiva. Astfel spus, vei sti dinainte ce iti rezerva viitorul.”

Sa ne fie de folos si sa avem spor!

Cu drag si daruire,
Miky

“Multumesc pentru ca nevoia ta sa cresti si sa te dezvolti da un sens asa de frumos nevoii mele sa contribui si sa fac ce imi place in fiecare zi !! ”

About the author

Miky

Click here to add a comment

Leave a comment: