Pune-ti paie sub fund si da-le foc! de Raluca Muresan

Vrei o relație fericită, o casă într-o zonă frumoasă, poate și o cabană la munte pentru vacanțe, o mașină scumpă( hai chiar și două), călătorii în toată lumea, o carieră strălucită, faimă, o viață de succes. EI bine, s-ar putea să nu le ai niciodată.

Nu pentru că e imposibil,ci pentru că tu doar ai vrea. Ți-ai dori, ți-ar plăcea, te-ar face fericit. Ar fi drăguț să…

Arzi pe dinăuntru pentru visul ăla? Te trezești dimineața cu gândul la ce-ți dorești și simți că nicio altă variantă nu-ți rămâne decât să reușești? Îți bate inima cu putere și simți succesul îndeplinirii dorințelor tale în fiecare por? Abia când poți spune DA la toate astea, vei reuși.

Eu sunt împotriva cuvântului TREBUIE. Expresiile care încep cu el sunt de cele mai multe ori cogniții iraționale sau arată obligația ta față de un lucru.

Exemple de cogniții iraționale:
■Eu trebuie să fiu perfect, să nu dezamăgesc pe nimeni, să mă gândesc de o mie de ori înainte de acționa, etc ( chiar trebuie?cine zice?și dacă n-ar trebui, ce ai face în schimb?)
■Ceilalți trebuie să se poate frumos, să-mi cunoască nevoile, să fie într-un fel anume, etc(cine zice că așa trebuie? și dacă nu s-ar purta așa,ce? )
■Lumea, societatea trebuie să ne ofere……( aici zic doar atât: really? )

Când aud pe cineva spunând că “Trebuie să mă duc la muncă”(bineînțeles, afirmație însoțită de fața căzută), știu că urăște ce face, dar se complace în situație. Dacă aud “Trebuie să ies cu prietenii”, e clar că nu e alegerea persoanei care afirmă asta. Face așa pentru că trebuie, nu pentru că i-ar face plăcere. De-asta nu suport cuvântul ăsta. Mi se pare irațional(câteodată dă și în patologie) și îți mai fură și liberul arbitru pe deasupra( adică, tu singur îți refuzi dreptul de a alege și te legi).

Așa că nu, NU TREBUIE NIMIC. Fiecare alege ce vrea și e mai bine pentru el,pentru viața lui, iar nimeni nu ți-e dator ție să fie într-un anume fel, și nici societatea nu e responsabilă să-ți ofere. Ar trebui să iei exemplu și să faci la fel. Alege, nu te forța să faci lucruri pe care nu le vrei, doar ca mai apoi să-ți urăști propria viață.

Ei bine… în ceea ce privește visurile tale…nu e suficient să-ți dorești, să visezi și să faci afirmații pozitive în fața oglinzii( nu mă înțelege greșit, cred în afirmații pozitive și autosugestii, însă dacă au și o emoție puternică atașată). Dacă vrei să ai ceea ce vrei e necesar să TREBUIASCĂ să reușești. Să fie singura variantă pe care o ai, să nu existe nicio altă provocare sau beneficiu care să te țină pe loc. Mai exact, să te ardă rău de tot fundul.

Nimeni nu a reușit vreodată să evolueze stând în zona de confort, cu pernuțe pufoase sub fund și un masaj la spate oferit de însăși viața. Dacă tu consideri că duci o viață confortabilă, ți-e bine, te descurci și e ideală viața și în situația ta actuală, nu vei face nici un pas pentru mai mult, pentru că nu ai de ce. ȚI-E BINE.

Imaginează-ți că ai plănuit și visat de ani de zile să ai afacerea ta și să câștigi muulți bani. Și nu ai reușit. Nu-ți venea să te ridici din pat să treci la treabă, te temeai că vei eșua, amânai, etc. Și într-o zi afli că cineva drag ție trebuie operat și are nevoie de o grămadă de bani. Crezi că te-ai mai gândi că e imposibil sau nu? că vei eșua ?sau te vei gândi că începi de mâine să afli soluții? NU. Pentru că de data asta TREBUIE să ai banii ăia și vei căuta soluții ACUM.

Aici cuvântul trebuie nu are sens de obligație, ci de foc. Te arde pe dinăuntru să ai acel ceva și simți în fiecare por că aia vrei să faci ȘI VEI FACE.Nu-ți va mai suna bine și nici trage cu ochiul, nici o alta variantă ( sau ce? te gândești că mai bine nu acționezi să nu cumva să eșuezi, când știi că singura cale de a plăti operația aia e să faci bani?)

Partea proastă e că vei da banii ăia mulți, însă partea bună e că nu vei uita cum i-ai făcut(decât dacă i-ai primit de la cineva) și îi vei face din nou.

Încă te complaci în situația actuală pentru că ai beneficii de pe urma ei. Îți urăști jobul? Dă-ți demisia și fă altceva. Aaaa, nu poți pentru că ai datorii la bănci? Ăsta e beneficiul tău, deci obții ceva de la locul de muncă. Atunci nu te mai plânge și caută alte modalități de a câștiga bani în plus. Sau ți-e prea cald la spate ?

Crezi că dacă ți-ai pierde jobul și nu te-ar mai angaja nimeni ,iar singura variantă ar fi să începi tu o afacere a ta, vei refuza? Nu. Pentru că de data asta nu ai de ales. Nu mai ai job, beneficii, perne calde, deci TREBUIE să o iei de la capăt și să-ți pui viața la punct.

“Când “aş vrea” devine “vreau”, când “ar trebui” devine “trebuie”, când “mai întâi” şi “mai apoi” devin “acum”, atunci şi doar atunci dorinţele încep să se transforme în realitate”.

Cu alte cuvinte,dacă motivația din spatele scopului e mare, scopul va fi important, iar problemele mici. Nu contează ce vrei acum, ci DE CE vrei asta? dacă de ce-ul tău e suficient de puternic, vei acționa în direcția scopului fără să stai pe gânduri, fără să amâni sau să-ți plângi de milă.Pentru că te arde, iei foc de atâta pasiune când te gândești la visul tău. Pentru că nicio altă variantă nu mai ai și nici nu-ți va mai surâde alta, decât să reușești.

Dacă vrei ca acel vis al tău să se împlinească ( fie că e perechea ideală, bani, sau orice vrei tu) sari peste etapa de aș vrea și treci la TREBUIE ȘI E POTRIVIT SĂ AM ASTA! Asta înseamnă să-ți dorești din tot sufletul tău și să nu te atragă nicio altă variantă. Da, ai putea sta în fotoliu. da,ai putea amâna și te-ai putea teme de necunoscut, însă astea nu sunt variante care să te mai fascineze, pentru că acum miza e mare. Motivația e imensă,pe lângă micile probleme, frici de pe drum.

Arde orice drum ce te-ar putea duce înapoi în starea de confort în care preferi emisiunile de pe Antena1, decât viața ta.

Gândește-te chiar acum care e scopul tău cel mai important. Și de ce vrei acel lucru, apoi gândește-te ce pierzi dacă nu vei avea asta? Cum va fi viața ta dacă nu îndeplinești visul tău și cum te vei simți peste ani de zile, când vei știi că nu ai acționat pentru că ai fost laș și temător.

Trage-ți pernele de sub fund și aprinde un pic de foc, cât să simți că te arde. Știi când faci sport și te dor toți mușchii și simți că nu mai poți ,deși ai făcut doar 10 flotări. Ei bine, atunci trebuie să continui, dacă vrei rezultate. Gândește-te că dacă vrei un corp frumos și tonifiat, nu e suficient să-ți imaginezi că-l ai și să repeți afirmații pozitive, ci să mergi la sală și să te ardă.

Vei știi că ești pe drumul cel bun cand nimic nu te va mai speria si nu vei mai amana, caci dorinta ta e prea mare, scopul prea profund ,iar motivatia din spatele lui e arzătoare rău. Poate vei avea momente când vei avea mici temeri, însă așa vor și părea, mici…dar vei merge înspre visul tău, în ciuda lor.

Fă imaginile alea cu visul tău colorate,mari, aproape de tine. joacă în propriul film și fă-l atât de interesant, încât motivația să fie la cote maxime și abia să aștepți să treci la ACȚIUNE.

Aprinde focul interior și fii de neoprit !!! Fă în așa fel încât la finalul unei zile să știi că ai dat din tine tot ce aveai mai bun și nu ai ce regreta. Nu ai cum eșua când te-ai dedicat trup și suflet și ai fost perseverent. Nu ai cum eșua când îți dorești ceva atât de tare, încât nimic nu te poate opri, indiferent cât ar dura. Și nu ai cum eșua pentru că ceea ce numești tu eșec, e doar o încercare și un rezultat la ceva ce ai făcut. Fă diferit și rezultatul se schimbă.

“Dacă Dumnezeu te-ar privi direct în ochi și ar spune: Îți poruncesc să fii fericit pe această lume, câtă vreme ai să trăiești, ce ai face?- Richard Bach

Sursa: http://entuziasm.ro/dezvoltare-personala/pune-ti-paie-sub-fund-si-da-le-foc/

Foarte frumos, Raluca, multumim!

About the author

Miky

Click here to add a comment

Leave a comment: