Schimba-ti convingerile, schimba-ti viata! ~ Saptamana 1~

By Miky / November 2, 2015

 

Bun gasit, dragii mei temerari! :)

Cand am intrebat cine doreste sa isi faca “ordine in subconstient”, voi ati fost cei care ati raspuns afirmativ si pentru acest lucru va felicit din toata inima. Desi, la prima vedere ceea ce avem de facut pare simplu, nu este chiar asa…Pentru ca, daca ar fi…toata lumea ar avea un subconstient curat ca lacrima iar realitatea inconjuratoare ar arata pentru cei mai multi ca un vis frumos.

Joe Vitale in cartea Curs despre Trezire (Secretul rezolvarii tuturor problemelor) ne vorbeste despre patru etape ale constiintei pe care le poate experimenta si trai un Om in evolutia sa.

  1. Victima este o etapa a stresului si a zbaterii. Esti impotriva intregii lumi, ceilalti sunt de vina.Ceilalti trebuie sa se schimbe. Ca simptome: invinovatirea, justificarea, vaicareala. Doar ca:Amplifica
  2. Creator Constient este o etapa  in care iti asumi responsabilitatea 100%. Ajungi aici datorita inspiratiei (citesti o carte, intalnesti un maestru, mergi la un curs etc) sau disperarii (diverse provocari care te imping catre limita suportabilitatii: Asa nu mai merge! Trebuie sa schimb ceva) In acest moment devii constient ca exista niste Legi Universale pe care e bine sa le respecti. Folosindu-le, incepi sa experimentezi zilnic miracole.  Doar cand iti asumi responsabilitatea primesti si puterea de a crea realitatea.
  3. Abandonarea /  Incredintarea / Supunerea    Esti o unealta a Divinitatii. Primesti ceea ce ai nevoie.

      “Cei mai multi dintre noi suntem condusi de eu, mai ales in prima etapa, cand ne aflam in ipostaza de victime. Constiinta eului este tot ce avem in acel moment. In orice directie ne-am indrepta, suntem raniti, speriati si afectati. In acea etapa, eul nostru este in alerta. Chiar si in etapa a doua,  atunci cand dobandim puterea, eul nostru inca este implicat. Multe dintre intentiile noastre, o mare parte din ceea ce spunem sau dorim sunt extensii ale eului. Ele nu vin din inima. Nu provin din Divinitate. Exista insa si exceptii.” In etapa a treia invatam sa renuntam la toate acestea. Atunci cand renuntati, nu mai sunteti o victima. Treceti dincole de dobandirea puterii, intr-o stare de”cocreare impreuna cu Divinitatea”. Aici au loc de fapt magia si miracolele.” Dr Hew Len

Una din modalitatile prin care poti ajunge in aceasta etapa este rostirea necontenita a acestor patru propozitii: Imi pare rau, te rog sa ma ierti, Te iubesc si iti multumesc (vom vorbi mai multe intr-o lectie viitoare)

4. Iluminarea (devii aceasta forta, esti constient de unitatea ta cu Dumnezeu) Recomandare carte: Autobiografia unui yoghin de Yogananda

Autobiografia-unui-yoghin5

Acestea sunt cele patru etape ale evolutiei descrise de Joe Vitale. Cei mai multi dintre noi se afla in etapa de victima.  Unii dintre noi, au ajuns in etapa de Creator constient. Iar altii suntem in etapa de Abandonare/ Incredintare fata de Divinitate.

Nu inseamna, insa, ca in momentul in care ai ajuns  in etapa a doua sau a treia, nu te poti intoarce chiar trecator si temporar, in etapa de victima. Ba se poate si chiar cu mult succes 🙂

Asa ca, avand aceasta privire de ansamblu (cele patru etape), vom purcede catre primul exercitiu din programul nostru.

Iata in ce consta: sa nu ne plangem timp de 30 de zile. Ideea acestui exercitiu este sa devii constient.

Inainte de a incepe sa ne plangem, sa ne oprim. Auzim totul in minte, auzim ca suntem pe cale sa ne plangem de tipul care ne-a taiat calea, de sef, de partenerul de viata, de copii. Atunci, ceva se petrece in mintea noastra; se declanseaza alarma; a fost cat pe-aci sa ne plangem de un anumit lucru. Facem o pauza, una lunga, si transformam totul intr-o dorinta. In loc sa formulam o plangere, afirmam o intentie.

Rolul acestui exercitiu este sa devenim constienti de gandurile noastre. Este un aspect foarte important. Primul pas al schimbarii, al transformarii este constientizarea. O modalitate de a simti aceasta putere este atentia acordata subiectului despre care urmeaza sa vorbim. Nu conteaza cuvintele rostite, ci ceea ce suntem pe cale sa spunem. Un gand s-a format in mintea noastra, si suntem pe cale sa-i dam glas, sa ne plangem, dar ne muscam limba. Facem o pauza si ne gandim: “Oare ce sa fac?” De exemplu, atunci cand primiti o factura, in loc sa ne plangem – “N-am destui bani s-o platesc” – afirmam intentia: “Vreau sa am suficenti bani ca sa pot plati factura asta si pe toate celelalte.”

 Sau si mai bine: “Intentia mea este sa am suficienti bani pentru a plati aceasta factura si pe toate celelalte”

Poate parea usor exercitiu sau poate parea greu…nu stiu. Chiar astept parerea voastra.

Insa, in aceasta etapa este important sa acordam atentie procesului de gandire, iar acesta este un exercitiu minunat!

Acestea fiind spuse, declar oficial deschis programul Schimba-ti convingerile, schimba-ti viata!
Invitatia este desigur, sa va implicati, sa comentati, sa impartasiti experiente. Cu cat sunteti mai activi cu atat mai mult veti castiga de pe urma acestor exercitii!

Succes tuturor!!

Cu drag si daruire,
Miky

 

About the author

Miky

Click here to add a comment

Leave a comment: