Succes fara limite by Geshe Michael – partea a doua

 

Tu ce ai face daca ai primi un sistem care functioneaza in orice situatie, in proportie de 100%?

L-ai folosi sau ai spune ca mergi inainte cu metodele de pana acum, daca tot le stii si iti sunt confortabile…?

Ei bine…poate tu ai alege sa il folosesti, asa cum si eu am ales! Si bine am facut! Ca mult bine vom primi si experimenta…vorba povestii… ­čÖé

Dar sa facem o scurta trecere in revista si apoi sa aprofundam informatiile din Sistemul Slefuitorului de Diamante, caci despre asta este vorba, desigur. Prima parte, pentru cei care nu au citit-o deja este aici: Succes fara limite, prima parte

308609_10151944112378298_1339944115_n

Karma: inseamna tot ceea ce faci, sau spui sau gandesti. Primesti ceea ce oferi!

Una din ideile centrale ale sistemului este aceea ca tot ceea ce avem in viata noastra…este creatia noastra. Deci, responsabilitatea ne apartine 100%. Stiu…e greu. Nu mai putem da vina pe nimeni ­čÖé E doar responsabilitatea noastra! Punct!

Baza o constituie cei patru pasi:

1.Decide ce vrei
* specific     Cam tot ce vrem se situeaza intr-unul din domeniile: bani, relatii, vitalitate (sanatate, energie), gandire (pacea mintii), misiune (scop in viata)
Indicat sa fie un proiect pentru o perioada de 6 saptamani (care sa se indeplineasca in 2 luni, adica) Daca dureaza mai mult, iti este mai greu sa faci legatura si nu intelegi prea bine cum functioneaza acest sistem.

2.  Alege o persoana care isi doreste ceea ce vrei tu (acelasi lucru sau ceva similar)

3.┬áAjuta-l o data pe saptamana timp de o ora (planteaza samanta, sa fii constient ca asta faci). Il ajuti in proiectul sau. De ex. il ajuti sa porneasca o afacere, atunci il sustii sa gaseasca furnizori, clienti, cu mesajul de promovareÔÇŽetc

4. Meditatia cafelei (seara inainte de culcare sau in timpul zilei, pentru 5 minute, te relaxezi si te gandesti la lucrurile bune pe care le-ai facut pentru ceilalti. Cum i-ai ajutat pe ceilalti sa obtina ceea ce isi doresc.)

Urmand acesti patru pasi, importante sunt: INTENTIA, ATENTIA LA NEVOILE CELORLALTI, RECUNOSTINTA SI AUTOAPRECIEREA!

Ei bine….prin gandurile, cuvintele si actiunile noastre …plantam seminte. Bune sau mai putine bune. Pozitive sau negative. De fericire sau de suparare. Tot ceea ce experimentam acum in viata noastra este pentru ca in trecut am plantat aceste seminte ale experientelor de astazi. Stiu, toti am facut-o la modul inconstient pana acum. Nu am stiut ca prin constientizare si prin urmarea celor patru pasi putem crea tot ceea ce ne dorim in viata.

Haideti sa aflam mai multe despre seminte.

Avem nevoie de ceilalti pentru a planta aceste seminte. Ei reprezinta solul in care le plantam.
Nu pot fi plantate fara altii.
Nu poti planta pentru altii.
Altii nu pot planta pentru tine.
Nimic nu poate opri o samanta.
Nu merge la somn stresat. Relaxeaza-te! Gandeste-te la lucrurile bune pe care le-ai facut pentru altii, inainte de culcare!
Zambetul este o samanta puternica!
Motivatia este cea care planteaza!!
Emotiile sunt foarte importante. Ele decid calitatea unei seminte. Daca tu simti ca atunci cand ajuti pe cineva, ca faci un lucru minunat, si te bucuri, emotia aceea impregneaza samanta. Daca ajuti pe cineva dar o faci cu frustrare sau cu suparare ca iti consuma timpul…atunci o impregnezi, dar cu ceva negativ. Asadar, atentie tot timpul la intentie si la emotii atunci cand ajutam.

Daca doresti ca  samanta sa fie mai puternica si sa vezi roadele ei mai devreme, atunci, ajuta pe cineva:
care are o urgenta
– care te-a ajutat in viata (familie, partener)
– care ajuta multi oameni

Acum…poate te gandesti. Bine, bine…dar cu semintele vechi, negative ce voi face?
Si este o intrebare foarte buna!
Uite ce poti face:
1. Cand ceva negativ se intampla in viata ta…CONSTIENTIZEAZA! Tu ai creat acel lucru, aceea persoana, aceea situatie…In trecut ai plantat o samanta pentru asta.
2. Apoi asuma-ti responsabilitatea – se numeste regret inteligent
3. Ia-ti un angajament (temporar) sa nu mai faci acel lucru. (Daca de exemplu, cineva tipa la tine sau te critica, este pentru ca tu insuti ai criticat, ai tipat. Si atunci, ia angajamentul ca pentru 2 ore sa nu mai critici ,sa nu mai tipi etc.)
4. Si echilibreaza karma (dupa ce iti tii anagajamentul – gandeste de bine la adresa persoanei respective, apreciaza-i cateva calitati. Planteaza alte experiente cu acea persoana)

11885180_735029913309304_827007302592490982_n

De asemenea, incepe sa practici yoga (Yoga in life (aici merg si eu de 3 ani) sau daca doresti sa practici acasa: Lady Niguma Yoga Series.  Si mediteaza.
Iar in final am sa enumerez cele mai bune modalitati de a planta seminte:
1. Protejeaza viata (una dintre cele mai puternice: nu scrie sms-uri atunci cand conduci masina; Alte seminte: ┬áridici o hartie de pe jos si o pui la cosul de gunoi, nu mananci carne, poti da de mancare la porumbei in parc…)
2. Respecta lucrurile altora (de ex. daca downloadezi un film, o carte…poti cumpara apoi cartea, sau mergi la un film si platesti biletul)
3. Respecti relatiile altora (si le sustii)
3. Spune adevarul
5. Adu oamenii impreuna
6. Vorbeste cu blandete
7. Spune lucruri importante (nu barfi)
8. Fii fericit cand altii obtin ce isi doresc
9. Arata compasiune pentru cei ce au necazuri
10. Lucreaza sa intelegi de unde vin lucrurile.

Prin constientizare vom reusi sa intelegem cum ne creeam relatitatea si cum putem planta seminte pentru tot ceea ce ne dorim. Cand se intampla ceva ce nu iti place…opreste-te! Realizeaza ca tu ai creeat aceea situatie. In loc sa reactionezi..actioneaza cu intelepciune si planteaza o noua samanta buna, pozitiva.

Si acum…
Urmeaza cei patru pasi:
Decide ce vrei!
Alege o persoana care vrea ce vrei si tu!
Ajut-o o ora, o data pe saptamana!
Relaxeaza-te! Fii fericit!Gandeste-te la lucrurile bune pe care le-ai facut pentru ceilalti!

Te imbratisez cu mult drag!
Spor la plantat seminte bune!!

Multumesc, Geshe Michael Roach! (Carti: Slefuitorul de diamante, Management karmic, Karma of love)
Multumesc, Liviu! 

Cu drag!
Miky

About the author

Miky

Click here to add a comment

Leave a comment: