Tu ce alegi?

By Miky / August 13, 2014

           Intotdeauna mi-am dorit sa citesc rapid. De fapt le spuneam prietenilor ca mi-ar placea sa asez mana pe o carte si apoi sa ii sorb toata cunoasterea….Ca in Star Trek:)

Timpul a trecut. Pasiunea mea pentru studiu a crescut…Iar la un moment dat erau atatea resurse, atatea carti pe care vroiam sa le citesc…iar ziua avea tot 24 de ore….

Intr-o binecuvantata zi…Universul mi-a indeplinit dorinta….Am primit de la minunata mea prietena, Irina un Cadou… cartea ( Cum sa citesti o carte in 7 minute a lui Paul Scheele). Am studiat-o cu aviditate…am pus intrebari…apoi am facut si cursul de citire rapida cu Silviu Vasile..

Si am aplicat…

Stiti cum se intampla…intai ceva este nou, si nu iti este la indemana.

Apoi, iti devine familiar…si continuand… ajungi sa il iubesti…Sa ti-l doresti mai mult si mai mult…

Asa este si cu Fotocitirea. Acum face parte din viata mea.

Ma ajuta zilnic sa inteleg mai multe lucruri, sa ajung la resurse din ce in ce mai valoroase. Ma face mai stapana pe mine si imi da o siguranta, care altadata era inlocuita de senzatia de coplesire in fata volumului mare de materiale scrise…

Da, cred cu toata fiinta ca fotocitirea si citirea rapida sunt abilitati cheie in vremurile in care traim.

Volumul mare de informatii….resurse esentiale la care nu avem timp sa ajungem pentru ca citim cu viteza cu care citeam in clasa a VI-a ….sunt obstacole pe care e necesar sa le depasim.

Este posibil! Fotocitirea o poate invata oricine. E nevoie doar de dorinta si vointa!

Ai  jos doua exemple grozave, dupa parerea mea, in ceea ce priveste viitorul modului in care citim.

Primul, este un fel de test in care moderatorul emisiunii si invitata lui citesc cateva pagini dintr-o carte, pe care nici unul dintre ei nu o vazusera inainte.

Dureaza circa 6 minute. Este si amuzant pe deasupra:)

 

Al doilea, este un material in care cativa copii din Japonia, citesc. Este uluitor. Frunzaresc cartea in dreptul ochilor si a urechilor si percep informatii din carte….
Are 8 minute, si imaginile de care va spun, incep dupa minutul 2:30 …

Intrebarea este: Tu ce alegi?

About the author

Miky

Click here to add a comment

Leave a comment: