• Home  / 
 • Blog
 •  /  “Vizualizarea este arta de a vedea lucrurile invizibile pentru ceilalţi” Jonathan Swift

“Vizualizarea este arta de a vedea lucrurile invizibile pentru ceilalţi” Jonathan Swift

“Înainte de a putea realiza un lucru, trebui să-l vezi clar.”  Alex Morrison

Dragii mei, a venit momentul sa incepem exercitiile de vizualizare 🙂

Cateva lucruri despre vizualizare si despre imaginatie:

Vizualizarea mentală este o tehnică foarte eficientă pentru influenţarea subconştientului şi poate fi folosită de oricine, fie că sunteţi vizuali sau nu. Imaginile mentale creează o puternică întărire a unei formule de autosugestie.

vizualizarea-e1444988443453

Vizualizarea mentală este o tehnică ce se poate învăţa. Ea este folosită de o mare parte a lumii industriei, afacerilor, finanţelor sau artei. Unii oameni au devenit celebri sau puternici pentru că au solicitat imaginaţia mentală şi vizualizarea creatoare. Ei şi-au imaginat opera, invenţia ca şi cum ar fi fost deja realizate, ei au văzut totul dinainte, ca şi cum ar fi fost împlinit, şi au făcut acest lucru în ciuda obstacolelor pe care ar fi putut să le întâmpine. Aceştia sunt visători care şi-au vizualizat mental visul, vizionari care şi-au fabricat imaginea mentală a proiectului lor.”
Tehnica vizualizării mentale se bazează pe acelaşi principiu ca şi sugestia. Semănaţi în subconştient imagini mentale de succes, fericire şi reuşită, iar el le va dezvolta, le va face să crească. Veţi vedea apoi cum imaginile acestea mentale se vor realiza în viaţa voastră cu o logică aproape automată.
Cu ajutorul practicii, vizualizarea mentală se dezvoltă la fel ca un muşchi sub efectul unei gimnastici potrivite.”

“Dacă poţi avea un vis, înseamnă că-l poţi realiza.”   Walt Disney

Puterea imaginaţiei este extraordinară.
O vizualizare mentală este o afirmaţie sau un gând pozitiv al dorinţelor sau al obiectivelor voastre, totul este să vă imaginaţi situaţiile ca şi cum ele ar fi deja realizate, ca şi cum schimbarea pe care o doriţi s-a realizat deja, iar situaţia respectivă a devenit realitate.
Subconştientul nu ştie deloc să facă diferenţa între prezent şi viitor. El este atemporal şi totul se petrece ca şi cum imaginile mentale evoluează într-un prezent continuu. De altfel, atunci când practicaţi vizualizarea mentală, subconştientul nu va face diferenţa între imaginea mentală a dorinţei voastre şi dorinţa deja realizată. El se va lăsa într-un fel manipulat şi va integra aceste imagini de fericire în baza sa de date, ca să vă facă să simţiţi emoţiile pozitive de fiecare dată când trăiţi o situaţie identică sau aproape de cea pe care v-o doriţi.”  Sursa citatelor despre vizualizare, aici

“Imaginaţia este mai importantă decât cunoaşterea. ”    Albert Einstein

vizualizarea-e1393428641943

Asadar, stii cu claritate ceea ce iti doresti?
Este fooooarte important!!

Vom lucra in continuare, timp de 40 de zile, in felul urmator:
Iti alegi doua perioade in timpul zilei in care vei realiza vizualizarea. Eu propun dimineata, imediat dupa ce te-ai trezit. Primele ganduri si imagini, impregneaza tot restul zilei cu intentiile respective, iar poarta catre subcontient este larg deschisa, fiind in alfa.
Al doilea moment, seara inainte de culcare. Subconstientul va prelua ultimele imagini si va lucra pentru a le duce la indeplinire.

Mai ales in primele zile, acordati atentie emotiilor si reactiilor pe care le aveti atunci cand priviti imaginile mentale. Ele va vor ghida sa ajustati imaginea pana cand este ceea ce va doriti cu adevarat. Apoi, ramaneti constanti si lucrati cu o singura imagine. Nu e indicat ca in fiecare zi sa dorim alt lucru. Nu vom face decat sa bulversam si sa fim intr-o continua “luare de la capat”.
Asadar, primul pas este crearea imaginii asupra careia vom lucra.

“Doar noi deţinem controlul asupra imaginilor care ne ocupă mintea.”   Jeff Keller

“Practicând vizualizările mentale, emoţiile pozitive vor înlocui treptat imaginile negative şi astfel vor participa la reprogramarea subconştientului vostru.”

Concret, iata pasii:

 1. Stabileste ceea ce iti doresti (claritate!)
 2. Inchide ochii si du-te in centrul tau (atentia in mijlocul pieptului, in interiorul corpului fizic, abandoneaza-ti simturile, incearca sa ignori semnalele primite de la ele) Inspira…expira..
 3. Imagineaza-ti obiectivul tau, ca si cum s-a indeplinit. Imaginea din mintea ta, trebuie sa arate ca si cum situatia pe care o doresti s-a indeplinit. De ex: daca iti doresti o promovare, imaginea poate fi:  seful te felicita..simti cum te imbratiseaza, sau iti strange mana, ii vezi privirea bucuroasa cand iti da vestea cea buna! Daca iti doresti sa slabesti, te vezi deja la greutatea ideala, imbracata intr-o rochie minunata iar o prietena te felicita pentru reusita ta! Daca iti doresti sa ajungi un speaker international, esti pe scena in fata oamenilor si le spui cateva cuvinte sau ii vezi cum te aplauda la sfarsitul workshopului. etc.
  Important! Nu te uiti la tine, ci vezi prin ochii tai situatia!! Esti acolo si privesti situatia, ca si cum esti acolo, bucurandu-te de rezultate! Simte ce-ai simti daca ai fii! Daca ai avea! Daca ai face!…Contempleaza! Simte esenta, atrage mental catre tine!
   “Simte-i apropierea; simte-l a fi in proximitatea ta imediata; simte-i realitatea si consistenta; simte-l si vezi-l situat in mod firesc in incaperea in care te afli; simte adevaratul fior al realizarii, bucuria posesiunii”
  Si desi problemele tale par a fi “pecetluite si reale, tu ai simtit starea psihologica subiectiva ca fiind reala pana-n punctul in care te-ai infiorat de-a dreptul de realitatea acesteia.” Neville Goddard
 4. Imagineaza-ti minim 5 minute noua situatie. Daca ceva intervine pe parcursul zile…gandeste-te din nou la imaginea din mintea ta..vei ajunge acolo!!
 5. Lasa apoi, imaginile in mainile Universului, lui Dumnezeu, subconstientului tau! Fiecare in ceea ce crede. Poti incheia, cu Faca-se Voia ta! Important este ca noi sa ne facem partea noastra de munca!!

 

“Omul devine ceea ce imagineaza. Imaginatia este calea, adevarul, viata dezvaluita. Nu putem cuprinde adevarul cu mintea logica. Unde omul obisnuit vede cu simturile un boboc, imaginatia vede un trandafir inflorit.”

“Omul trebuie sa inceapa sa creada cu fermitate ca realitatea sta in el si nu in afara lui”

“Succesul se castiga nu imitand actiunile evidente ale omului de succes, ci actiunile interne si dialogul intern ale acestuia.”  Neville Goddard

vizualizare

“Imaginatia este inceputul Creatiei”
-George Bernard Show

“Ceea ce acum este demonstrat ca fiind adevarat,odata era doar imaginatie”-William Blake

Sa avem spor dragii mei! Incepem astazi, pe grupul Schimbarea incepe cu tine!

In fiecare zi, lasa un comentariu aici, sau pe grup! Cunosti deja puterea implicarii intr-un astfel de exercitiu! Succes!! <3

Cu drag si daruire!

Miky

 

About the author

Miky

Click here to add a comment

Leave a comment: